Gastvrij eiland

27 Vakantiedagen

Hebben we het over een gastvrij eiland dan kunnen we niet om Terschelling heen, maar je vraagt je natuurlijk ook af wat te doen op Terschelling. De prachtige stranden met de knusse dorpjes maken het eiland uniek, ook kunstenaars weten het eiland al een hele tijd te vinden. Combineer dit allemaal met eilanders die erg gastvrij zijn, en je hebt Terschelling in een notendop. Het eiland telt twaalf dorpen, die je eigenlijk allemaal moet bezoeken. Een perfecte mix van toeristische en de wat rustigere dorpen, op het eiland is het ook heerlijk wandelen en fietsen.

Wat te doen op Terschelling

Aankomst in West Terschelling

De boot vanuit Harlingen komt aan in West Terschelling, het is direct de grootste en drukste plaats van het eiland. De haven die in een natuurlijke baai ligt is voor de plezierjachten, vissersboten en charterschepen. Maar wat te doen op Terschelling, het centrum heeft veel winkels, enkele monumenten en gezellige restaurants. Voor de jongeren is Midsland het dorp, mede door de uitgaansgelegenheden vind je in dit dorp veel jongeren. In het centrum worden geregeld leuke evenementen gehouden.

Breedste stranden ter wereld

De stranden van Terschelling zijn bekend om de enorme breedte die de stranden hebben, met meer dan 30 kilometer aan strand vind je altijd wel een vrij plekje. Bij Midsland aan Zee doe je er een aantal minuten over om de zee te bereiken vanaf het strand, bang voor natte voeten tijdens het zonnen is dus niet nodig. Bij het Groene Strand heb je het mooiste uitzicht, een populaire plaats onder kitesurfers. Wil je kans hebben om een zeehond te spotten, dan is Boschplaat het ideale strand.